Ida Đurkić

Rođena je 1. prosinca 1986. u Osijeku. Diplomirala na Filozofskom fakultetu, odsjek filozofije i povijesti. Trenutačno je redovna studentica na diplomskom studiju Umjetničke akademije u Osijeku, na odsjek za likovnu umjetnost, smijer multimedija. Aktivno se bavi crtanje, slikanjem i multimedijom. Članica je likovne udruge Društvo Waldniger pri kojoj vodi školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle. Članica je Video kluba Mursa.

  1. godine sudjelovala je na XI. triennalu medaljarstva i male plastike u organizaciji Galerije likovnih umjetnosti Osijek (danas Muzej likovnih umjetnosti Osijek) s radomHiperrealističnaglinena skulptura ljuske jajeta. Tri godine je stipendist Sveučilišta J.J. Strossmayera za izvrsnost. U travanju 2015. osvojila je prvu nagradu za izradu kreativne zastave grada Osijeka na radionici Kreativna riznica koja je organizirana u suradnji s Ekonomskim fakultetom Osijek. U ožujku 2016. sudjelovala je na žiriranoj skupnoj izložbi Fotografkinje 2016. u organizaciji Fotokluba Rijeka s radom „Minijatura 4“. U ožujku 2016. osvojila je drugo mjesto na Natječaju za dodjelu nagrade a najbolji studentski rad na temu Svjetskog dana voda 2016. s video radom „Prvi i posljednji snijeg globalnog zatopljenja 2016. godine“. U srpnju 2016. osvojila je 2. nagradu na međunarodnom 14. Gastro Film festu koju organizira Video klub Mursa za video uradak "BIO burek".

U prosincu 2016. primila je Dekaničinu nagradu za postignut uspjeh u umjetničkom radu na polju likovne umjetnosti i uspjeh tijekom studija. U prosincu 2016. primila je Plaketu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak tehničke kulture na području Osječko-baranjske županije.

 

Ida Đurkić

Sjenjak 48

31000 Osijek

Croatia

[email protected]