Dubravko Mataković

Dubravko Mataković rođen je 1959. u Ivankovu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu , na grafičkom odjelu 1983. godine. Prvi stripovi mu izlaze 1984. god. u Studentskome listu, a zatim i u Poletu, Mladosti, osječkome TEN-u, ljubljanskoj Tribuni, Patku, Večernjem listu, Nedjeljnoj Dalmaciji, zagrebačkoj Panorami i drugim časopisima. 1994. započinje dječji serijal Super Di u školskom magazinu Smib , a radi ga i danas kao i serijal Desmozgenes u magazinu OK! Do sada je objavio trinaest albuma stripa. Napisao tekst za dvije komedije po motivima vlastitih stripova: «Iz Kabula s ljubavlju», 2007. i «Iz Kabula s ljubavlju TU» 2012., koje su se izvodile u profesionalnoj produkciji Gradskog kazališta J. Ivakić Vinkovci.
2012. Završio svoj prvi crtani film «Cigla» u produkciji Zagreb filma.
Dobitnik je više nagrada za strip (1997. Zagrebački biennale- Nagrada za svekolik doprinos stripu, Nagrada za humoristički strip i scenarij na Salonu stripa Vinkovci, Grand prix Salona stripa Vinkovci i druge), Slavonski Biennale 2002.- dobitnik nagrade za slikarstvo « Ex Equo» .
Odlikovan redom Danice hrvatske za zasluge u kulturi. Od 2017. godine je docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Član je HDLU Osijek.