Denis BožićUpravni odbor HDLU Osijek

Denis Božić Bogović rođen je u Biogradu na Moru, 1967. godine, gdje je završio osnovno školovanje. Srednju školu pohađao je u Biogradu i završio u Zagrebu. Apsolvirao je arheologiju i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Amaterskom fotografijom bavi se od 2001. godine, najprije digitalnom, a od rujna 2011. god. analognom. Bio je član Foto-kluba, a od preseljenja u Osijek član Foto-kluba Osijek.

Od 2013. god. član je HDLU Osijek.

Sudjelovao je na Salonu fotografije Vinkovci 2010. i 2011. godine.

Samostalne izložbe: svibanj 2011. godine (u prostorijama udruge Druga scena u Osijeku), prosinac 2011. god. ("Skice za kroniku", "Pod starim krovovima",), listopad 2012. god. (izložbeni hol GISKO, Osijek), prosinac 2012. god.  ("Ne-objektivno gledanje",galerija "Kazamat"-HDLU Osijek), ožujak 2013. god. (izložba fotografija plesačica plesnog studija CorpArt, galerija "Kazamat"-HDLU Osijek, u sklopu prezentacije njihovog projekta "Camera-Set-Dance"), "Bura baruta" u Galeriji Kazamat u Osijeku (zajedno s Markom Pašalićem) u travnju 2015. god. ("No flash, only life")

Sudjelovanje na ostalim izložbama

Jedan je od izlagača na UNICEF-ovoj izložbi "Nos enfants - Our children" u galeriji "Plâtre & Moi" (77 rue des Moines) u Parizu, u studenom 2012. god.

Bio je finalist na međunarodnom natječaju "The American: Undercover Photography", kojeg je organizirala međunarodna internetska stranica "Deviantart".

Stalno izlaže na internetskim stranicama "Deviantart" (http://dionisic.deviantart.com/) i Flickr (http://www.flickr.com/photos/denis_bozic_bogovic/).

 

Objavljen mu je foto-esej na temu cirkusa, na internetskoj stranici "Fotogard" (http://www.fotogard.com/denis-bozic-circo-apollo).