5. Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek IWAGO #5

Projekt predstavlja susret umjetnika grafičara, koji organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku. Međunarodna radionica umjetničke grafike Osijek realizira se u prostorima grafičkih atelijera Likovnog odsjeka Umjetničke akademije u Osijeku. Radionica je posvećena tehnikama dubokog tiska, a odvija se uz vodstvo akademskog slikara i grafičara Stanislava Marijanovića, docenta i voditelja studija Likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Kao i u prethodne četiri godine, na radionici sudjeluju afirmirani umjetnici grafičari iz Hrvatske i inozemstva, a uz njih će sudjelovati i još troje odabranih studenata diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, modul Grafika. Među izabranim i najavljenim sudionicima su: Lejla Bajramović (BiH), Jelena Sredanović (Srbija), Ana Sladetić Šabić, Miran Šabić, Jure Kokeza i voditelj radionice, Stanislav Marijanović. Od prijavljenih studenata koji pohađaju diplomski studij izabrani su: Ana Beljan, Mirjana Pjevac i Tomaž Jelenc, koji su se istaknuli svojom izvrsnošću na studiju Likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Tijekom deset dana intenzivnog učenja i rada studenti će imati mogućnost stvaranja umjetnosti uz vrhunska imena i stručnjake umjetničke grafike te samim time imati priliku steći vrlo vrijedna iskustva, poznanstva i nova znanja.

DAN OTVORENIH VRATA

U nastojanju promicanja kulture i približavanja grafičkog stvaralaštva naših umjetnika građanima grada Osijeka, ali i svim ostalim posjetiteljima, održat će se „Dan otvorenih vrata Međunarodne radionice umjetničke grafike Osijek 2016“ u srijedu, 06. srpnja u 19 sati, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.