Tihomir & Budimir - PIPLMASTRASAS

Skupinu čine dvojica poznatih osječkih umjetnika, Tihomir Matijević i Dražen Budimir.

Izložba T & B KKW-a građena je spontano. U njezinoj osnovi leže umjetnički razgovori ili razgovori o umjetnosti vođeni u njihovom zajedničkom ateljeu, inspirirani "duhom" institucionalne kritike. Tim više izloženi atelje „Tihomir & Budimir“ ističe njegovu konkretnu funkciju istovremeno naglašavajući onu simboličku.

Što je umjetnost za Tihomira, a što za Dražena i kakvo je njihovo viđenje današnje umjetničke situacije moći će se saznati iz njihovih radova, ali i najavljenoga razgovora.

 

Kazamatskoj izložbi „PIPLMASTRASAS!“ uslijedila je umjetnička akcija ovoga „rado viđenoga“ osječkog umjetničkog dvojca. Na dan predizborne šutnje Matijević i Budimir lijepili su svoje plakate za izmišljene događaje na kojima su se nalazili ironizirani i parafrazirani nekadašnji predizborni slogani vodećih stranaka naše političke scene ispisani na iskrivljenom engleskom jeziku. Isti će plakati biti izloženi u sklopu izložbe tako da će se moći uočiti kako pozicija Tihomira & Budimira ne proizlazi iz specifične političke orijentacije, nego baš suprotno.

 

Radno vrijeme Galerije Kazamat:

srijeda, četvrtak i petak od 17:00 do 20:00 sati, subota i nedjelja od 10:00 do 13:00 sati