Slikarstvo: Mnogostrukosti

Autori teksta pisanoga povodom izložbe, Igor Loinjak i Zlatko Kozina, pišu: „Nakon što su novi mediji, a onda i digitalna umjetnost, počeli uzimati sve više maha podastirući online casino se umjetnicima kao jedina opcija za 'suvremeni pristup', slikarstvo je zaista dobilo patinu old school pristupa. Nerijetko se, međutim, zaboravljalo kako odabir suvremenoga medija ni u kom slučaju ne mora osigurati 'suvremenost', a kamoli kvalitetu rada. I obratno, odabir klasičnoga medija ne znači da će umjetnički rad nužno biti 'nesuvremen'. Unatoč tome, neki od problema uvučenih u raspravu o slikarstvu i dalje ostaju aktualni. Osvrćući se na suvremenu hrvatsku umjetničku scenu, može se uočiti da brojne generacije umjetnika ne odustaju od slikarstva. Ali, isto se tako na izložbama posvećenim slikarstvu može vidjeti da je situacija prilično disperzna te da je teško dati zaokruženi stav o trenutnom stanju slikarstva kod nas.“

Ova izložba ostaje još jedan pokušaj pružanja uvida u trenutno stanje hrvatskoga, točnije osječkog slikarstva nastalog u posljednjih nešto više od godinu dana.

Umjetnici koji sudjeluju na izložbi:

Miran Blažek, Rene Grgić - Đaković, Robert Fišer, Vladimir Frelih, Helena Janečić, Josip Kaniža, Lana Ključarić, Luka Petrak, Ana Petrović, Mirna Petrović, Mirna Pokorić, Domagoj Sušac, Ria Trdin, Nikolina Zanetti, Marko Živković, Atila Adam.