Izložba Međunarodne radionice umjetničke grafike

Projekt predstavlja susret umjetnika grafičara, koji organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku. Radionica je posvećena tehnikama dubokog tiska, a odvija se uz vodstvo akademskog slikara i grafičara Stanislava Marijanovića, docenta i voditelja studija Likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Kao i u prethodne tri godine, na radionici sudjeluju afirmirani umjetnici grafičari iz Hrvatske i inozemstva, dok uz njih sudjeluje i troje odabranih studenata diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, modul Grafika.

 

 

Sudionici 4. Međunarodne radionice umjetničke grafike, Osijek 2015.:

Torben Bo Halbirk (Danska / Francuska)
Rođen 1947. u Kopenhagenu. Slikar i grafičar, živi i radi u Parizu. Raznovrsnu umjetničku naobrazbu stekao je u Danskoj, Portugalu i Francuskoj. Osnivač Međunarodnog grafičkog atelijera T.B. Halbirk u Parizu i organizator velikog broja manifestacija posvećenih grafici. Aktivno izlaže diljem svijeta, a za rad na području grafike dobio je brojna značajna priznanja.

Yann Kebbi (Francuska)
Istaknuti ilustrator mlađe generacije, školovan u Francuskoj i Americi. Radi za prestižne svjetske visokotiražne magazine (The New York Times, The New Yorker, The Guardian, Libération, Le Monde, Süddeutsche Zeitung Magazin, Courrier Japan itd.). Živi i radi u Parizu.

Stanislav Marijanović, voditelj radionice (Hrvatska)
Rođen 1957. u Tomislavgradu. Diplomirao je na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Alberta Kinerta. Gotovo 25 godina djeluje u inozemstvu kao grafičar, kipar, pisac i ilustrator. Inovator je grafičke metode „suha akvatinta“. Aktivno izlaže diljem svijeta, a za rad na području grafike dobio je brojna priznanja. Predaje grafiku i ilustraciju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Ines Krasić (Hrvatska)
Rođena je 1969. u Mostaru, diplomirala 1993. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Umjetnica koja aktivno djeluje na hrvatskoj i međunarodnoj likovnoj sceni. Uz grafiku se bavi kiparstvom i instalacijom. Dobitnica je niza značajnih nagrada. Predaje u zvanju docenta na Nastavničkom odsjeku Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Domagoj Sušac (Hrvatska)
Rođen 1974. u Zagrebu. Diplomirao na ALU u Zagrebu u klasi prof. Miroslava Šuteja. Izlagao je na stotinjak izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Osijeku, gdje predaje na Umjetničkoj Akademiji. Za svoj umjetnički rad primio je nekoliko značajnih nagrada.

Pozvani studenti Umjetničke akademije u Osijeku:

Viktorija Križanović (Hrvatska)
Rođena 1991. u Slavonskom Brodu. Studentica diplomskog studija likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku, modul grafika. 2013. dobiva Rektorovu nagradu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, za postignut uspjeh na studiju. Živi u Osijeku.

Ivan Bogović (Hrvatska)
Rođen 1992. u Vinkovcima. Student diplomskog studija likovne kulture
Umjetničke akademije u Osijeku, modul grafika. Dobitnik je Dekanove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. Živi u Osijeku.

Angela Turkalj (Hrvatska)
Rođena 1990. u Osijeku. Apsolventica diplomskog studija likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku, modul Grafika. 2013. dobiva priznanje za najbolji rad iz grafike, u akademskoj godini 2012./2013. Izlagala na više skupnih izložbi u zemlji. Živi u Osijeku.